Artykuły i poradniki Olej Rzepakowy:
Dieta cholesterolowa w trosce o twoje zdrowie!
link
Kilka słów:
Wysoki poziom cholesterolu LDL w krwi to problem wielu Polaków. Dlatego też spora część z nich szuka skutecznych sposobów na obniżenie cholesterolu, zwłaszcza tego złego.
Olej czy oliwa – co lepiej stosować?
PR
Kilka słów:
Wybierając tłuszcz do smażenia kierujemy się przede wszystkim jego zdrowotnością. Oleje i oliwa z oliwek różnią się metodą uzyskiwania: dzielimy je na rafinowane i nierafinowane, o różnym stopniu dymienia przy obróbce cieplnej. Dowiedz się, jaki tłuszcz jest najlepszy do stosowania na gorąco, a jaki na surowo.
Dzieci karmione piersią w przyszłości jedzą więcej warzyw, piją więcej wody, a mniej niezdrowych napojów
M-S-M
Kilka słów:
Dbałość o odpowiednie żywienie w pierwszych latach życia dziecka, w 1000 pierwszych dni, już od poczęcia, jest niezwykle istotna. Do ukończenia przez dziecko około 3 lat dochodzi do tzw. programowania metabolicznego organizmu oraz do rozwoju preferencji smaku. Błędy żywieniowe popełniane przez matki w tym newralgicznym okresie życia przekładają się na ryzyko wystąpienia otyłości, jak również chorób jej towarzyszących, m.in.: cukrzycy typu 2, nadciśnienia tętniczego i chorób naczyniowo-sercowych.
Siła NNKT – kilka słów o niezbędnych nienasyconych kwasach tłuszczowych
M-S-M
Kilka słów:
Gdy nadchodzi lato, wielu z nas ochoczo przystępuje do planowania wakacji i kompletowania plażowej garderoby. By dobrze czuć się we własnym ciele wykupujemy karnety na siłownie i przechodzimy na diety. Przygotowując nowe menu popełniamy jednak szereg błędów, jak choćby całkowita eliminacja tłuszczy z potraw. Jak zatem rozsądnie skomponować codzienne menu? O przepisie na idealną dietę opowiada specjalista psychodietetyki Kamila Koziara-Głośna.
Do szkoły marsz! Czyli wszystko co na temat odżywiania dzieci w wieku szkolnym każdy rodzic wiedzieć powinien
M-S-M
Kilka słów:
Kampania „5 porcji warzyw, owoców lub soku” radzi rodzicom!
POLACY POKOCHALI OLEJ RZEPAKOWY
M-S-M
Kilka słów:
PODSUMOWANIE TRZYLETNIEGO PROGRAMU „POKOCHAJ OLEJ RZEPAKOWY”
Co Polacy wiedzą o kwasach omega-3?
M-S-M
Kilka słów:
Jak wynika z badania przeprowadzonego przez GFK Polonia w 2013 roku jedynie 12 proc. Polaków, komponując posiłek, zwraca uwagę na kwasy omega-3, choć ponad 80 proc. ankietowych ma świadomość ich zalet. W dodatku Polacy nie do końca wiedzą, jakie oleje zawierają najwięcej cennych omega-3.
Eksperci: Polacy spożywają za mało kwasów tłuszczowych omega-3
Janik Krzysztof
Kilka słów:
Kwasy tłuszczowe omega-3 są niezbędne dla zdrowia oraz prawidłowego funkcjonowania np. układu krążenia i mózgu. Ponieważ nasz organizm ich nie produkuje musimy dostarczać je w diecie. Jednak Polacy spożywają za małe ilości tych związków – oceniają eksperci.
Jakość na pierwszym miejscu, czyli Laur Konsumenta dla oleju rzepakowego marki Rapso
PR
Kilka słów:
Zaufanie klientów do marki to, dla każdego uczestnika biorącego udział w sondzie Laur Konsumenta, najwyższe wyróżnienie. Firma VOG Polska Sp. z o.o, importer i dystrybutor uznanych na polskim rynku artykułów spożywczych jest zatem wyjątkowo dumna z otrzymanej nagrody Laur Konsumenta w kategorii „Odkrycie roku 2011” i pragnie podziękować wszystkim tym, którzy docenili niezastąpione właściwości ekologicznego oleju rzepakowego marki Rapso.
Strona: 1